Meditatie

In mijn vroegste herinneringen aan mijn jeugd begrijp ik nu dat ik altijd al meditatie en visualisaties toepaste in mijn leven. Als kind werd ik bestempeld als dromer, fantasierijk en met te veel vragen.

Algauw werd mij geleerd dat dit niet de weg was voor succes. Voor succes moest je immers hard werken, logisch nadenken en gehoorzamen. Doordat ik dit werkelijk niet begreep, kreeg ik de stempel ongehoorzaam en ‘moeite met autoriteit’.

Na wat rebellerende uitspattingen ben ik na mijn pubertijd toch gezwicht voor het maatschappelijke wenselijke systeem. Een systeem waarin het hoofd de regie heeft en we totaal het contact kwijtraken met onszelf.

Leren mediteren

Opnieuw leren mediteren

Eigenlijk leren we niet mediteren, want het zit in onze natuur. Toen bij mij alles echt niet meer ging en ik volledig vast zat in mijn leven, zocht ik naar antwoorden om weer in balans te komen. Ik ging in de leer bij een meditatiecentrum uit India die technieken met adem en mantra’s toepassen om terug te bewegen naar de bron.

Dit was tijdens mijn tweede zwangerschap en wat een mega impact heeft deze vorm van meditatie op mijn leven gehad! Ik herinner mij nog als de dag van vandaag hoe deze technieken mij door mijn bevalling hebben geholpen. De moeiteloosheid om pijn op te vangen en de magie van de geboorte ervaren stond in groot contrast met mijn eerste bevalling.

Wat is mediteren

Thuiskomen

De eerste keer dat ik in meditatie volledig in aanwezigheid was voelde als thuiskomen. Een herinnering, de eenheid met alles, de liefde, zachtheid en vertrouwen, voelde als een warme deken.

Jaren later en vele uren en verschillende vormen van meditatie hebben mij iets laten zien, dat aanwezig zijn en stilstaan in het moment productiever is dan actie actie actie actie. Hoewel ik nog steeds een harde werker ben is dit altijd in balans en niet geforceerd. Ik doe meer in minder tijd zonder dat zo te ervaren.

Wat is meditatie?

Meditatie is het beoefenen van aanwezig zijn in het hier en nu zonder te oordelen. De meeste mensen doen dit in een bepaalde houding met hun ogen dicht. Echter kan je ook mediteren tijdens beweging of met je ogen open en zelfs tijdens tuinieren, schilderen en dansen kan je deze staat van zijn ervaren.

Mijn meditatie missie

Meditatie heeft mij op een veel dieper niveau geleerd hoe krachtig en mooi wij als wezens zijn.

In het najaar 2020 kreeg ik tijdens een lange meditatie door dat ik nog meer mensen mocht begeleiden in meditatie. Al een aantal jaar gaf ik meditatie na mijn yoga en pilates les en bij het begeleiden van mindfulness trainingen op Sint Maarten. Meditatie in een groep wordt vaak krachtiger ervaren dan alleen. Het zaadje om online meditatie sessies te gaan houden was hiermee geplant. Bij de Journey of life academy worden verschillende vormen van meditatie online aangeboden.

Meditaties

Metta meditatie

De Metta meditatie is een gemakkelijke vorm van mediteren die juist in deze tijd anno 2022 erg belangrijk is.

De metta meditatie vergroot namelijk onze compassie en liefde.

Je gaat overvloedige liefde ervaren. Deze liefde zit al in jou, maar door de techniek kan je er gemakkelijk bij. Je gaat ervaren dat je deze liefde naar jezelf en anderen kan richten.

De ervaringen die ik heb mogen meemaken zijn vooral heel helend geweest voor mensen.

Hartcoherentie meditatie

Wanneer we volledig in coherentie zijn betekent dat we op spiritueel, emotioneel, mentaal en fysiek op 1 lijn zitten. Er is veel neurologisch onderzoek gedaan op het gebied van meditatie. Bij deze staat van zijn zie je dat de hersengolven volledig synchroon bewegen. Dit worden de Theta golven genoemd.

Wanneer je dit vergelijkt met iemand die niet mediteert, zoals tijdens het werk, zie je een andere frequentie van de Beta golven. Deze staat in onze mind is de doe-modus. Het is veelal een onrustige staat in de hersenen en het is daardoor bij langdurige aanhouding dat mensen mentale klachten ervaren. Deze meditatie helpt jou om weer terug te komen naar de Theta staat en waar jij vanuit liefde aanwezig leert te zijn.

Begeleide visualisaties

Dromen over wat je werkelijk wil in het leven is 1 van onze gereedschappen om onze werkelijkheid te creëren in ons leven.

Met begeleide visualisaties kan jij jouw dromen waarmaken. De mind begrijpt namelijk niet wat echt is of wat in je hoofd afspeelt. Daarom kunnen we nog steeds emoties voelen als we terug gaan naar bepaalde herinneringen in extreme gevallen, zoals bij trauma wanneer het hele systeem reageert op de gebeurtenis alsof het op dit moment afspeelt.

Dat wat je sterk kan inbeelden roept een emotie op (zoals kinderen bang kunnen zijn voor monsters). Doordat onze biologische reactie van ons brein ingesteld is om altijd bedachtzaam te zijn op gevaar, is onze mind voornamelijk gericht op problemen en het oplossen daarvan. De emoties die daarbij horen bezorgen ons angsten en stress. Je creëert daardoor meer van wat je niet wilt.

Vanuit de wet van de aantrekking betekent dit dat we aan het manifesteren zijn. Bij visualiseren draaien we dit om. Je leert beelden op te roepen die je positieve emoties bezorgen. Doordat je een concreet beeld met een emotie ziet en voelt trek je dit aan in je leven, je manifesteert dan wat je wilt.

Visualisaties kunnen ook helpen om informatie of heling te ontvangen vanuit de ongeziene wereld, zoals van je gidsen of engelen.

Begeleide visualisaties

Passie meditatie visualisatie

Maak contact met jouw passie in deze meditatie visualisatie. Met passie bedoelen we vaak dingen die je uit het hart doet je vind dat zo leuk dat je daar passie voor voelt. Deze dingen gaan dan vaak makkelijker en vanuit flow. Deze mediatie roept dat gevoel op zodat jij vanuit flow je dag kan beginnen.

droomleven visualisatie

Verbinding met de beste versie van jezelf

Je hebt het al in je alleen je weet het nog niet. Maak contact met de allerbeste versie van jezelf, zodat jij gaat voelen en ervaren wie deze persoon is. Doorbreek al je persoonlijkheid lagen en ontdek je ware kernkwaliteiten.

Je diepste verlangen

Soms is je diepste verlangen nog niet zichtbaar, je voelt dat je iets te doen hebt in dit leven. Iets wat je in de kern gelukkig maakt. Deze visualisatie helpt je om dichter bij dat verlangen te komen.

Jouw droomleven

Creëer wat jij wilt in het leven met deze visualisatie.